Saturday, May 8, 2010

| barang kucing |

holla...

arini nak citer pasal frontline pulak...



ni beli kat pet save pandan indah... guna member card...patut dapat 10%...bila balik tgk resit tak deduct... so nak boikot kedai tu... huh...
lagipun kedai tu ada grooming tuk anjing... so tuk org2 muslim not recommended la.. sebab time I pegi ada puppy diorg letak atas meja cashier...mebi tuan die nak wat payment... pastu die lap pakai kain lembab... haisyhh... pastu I ni pun dok la lg kat kedai tu...siap beli brg... balik baru terpikir... hmmmm... lambat sedar...

before ni pegi ada gak letak tgn ats counter cashier tu...mcm mn ni... wallahualam...
pastu time nak balik ada customer g letak anjing atas pack litter...adoi aiii... mcm mana tu... so kesimpulan tak nak pergi dah...kecuali terpaksa sgt2.

ok ok...dah melalut... nak citer pasal frontline spray kan... hmmm

Frontline Spray:

Frontline Spray provides fast acting, effective flea and tick control for adult dogs and cats and for puppies and kittens 8 weeks of age or older. It is effective against all stages of the brown dog tick, the American dog tick, lone star tick and deer ticks (the major carrier of Lyme disease).

How this product should be used:

Wear household latex gloves. Hold the bottle in an upright position. Ruffle the animal's coat with one hand while applying spray mist to the animal's back, sides, stomach, legs, shoulders, and neck. For the head and eye area, spray Frontline on a gloved hand and rub gently into animal's hair. Apply spray mist until animal's hair is damp to thoroughly wet. Approximately 1 or 2 pumps per pound of animal's body weight will be required.

What are the side effects:

Individual sensitivities, while rare, may occur after using any pesticide product for pets. If signs persist, or become more severe, consult a veterinarian immediately.

sources from :http://frontlinespray.net/

Benda ni dh di beli dekat seminggu tp belom sempat nak pakai...sebab tgh buzy final exam... so nanti dah betol2 free baru nak wat...hehehe...

banyak lg barang2 kucing yg belom ada... tak pe la...next shopping...lepas ni kena berhati2 masuk pet shop... dekat bangi banyak pet shop yg di jamin halal...hahaha

satu la...lupa nak story...time g pet save tu ada beli collar neck...tp yg biasa je... sebab yg anti flea RM 20++... sebabkan i ni ada 2 kittens so terbatal la niat tu... satu ok lg... next time la... ni pic bulma with collar neck... posh tak de...g mana ntah time nak amek gambar...

2 comments:

Ieyra said...

hahaha...
tau xpe...
kte pn dh tkut dh nk msuk pet save tue...
next time kte g kt wangsa walk plak la kak ann...
kan hasrul ckp ade pet shop kt ctu...

annhussain said...

btol btol btol...
nanti tak pasal2 kena samak